Να στείλετε μήνυμα
Μας ελάτε σε επαφή με
Gavin

Τηλεφωνικό νούμερο : 86 13725713912

WhatsApp : +8613725713912

Αυτοκίνητος βαθμός τεχνολογία υποστρωμάτων διασκεδασμού θερμότητας ενότητας δύναμης IGBT

July 19, 2023

 

 

Ο κύριος λόγος για την αποτυχία της ενότητας δύναμης GBT είναι η θερμική πίεση που προκαλείται από την υπερβολική θερμοκρασία. Η καλή θερμική διαχείριση είναι εξαιρετικά σημαντική για τη σταθερότητα και την αξιοπιστία της ενότητας δύναμης IGBT. Ο νέος ελεγκτής μηχανών ενεργειακών οχημάτων είναι ένα χαρακτηριστικό τμήμα πυκνότητας υψηλής δύναμης, και η πυκνότητα ισχύος αυξάνεται ακόμα με τη βελτίωση των απαιτήσεων απόδοσης των νέων ενεργειακών οχημάτων. Η ενότητα δύναμης IGBT στον ελεγκτή μηχανών θα παραγάγει πολλή θερμότητα λόγω της μακροπρόθεσμης λειτουργίας και της συχνής μετατροπής. Καθώς η θερμοκρασία αυξάνεται, η πιθανότητα αποτυχίας της ενότητας δύναμης IGBT θα αυξηθεί επίσης σημαντικά, το οποίο έχει επιπτώσεις τελικά στην απόδοση παραγωγής της μηχανής και την αξιοπιστία του συστήματος κίνησης οχημάτων. Επομένως, προκειμένου να διατηρηθεί η σταθερή λειτουργία της ενότητας δύναμης IGBT, ένα αξιόπιστο σχέδιο διασκεδασμού θερμότητας και ένα ομαλό κανάλι διασκεδασμού θερμότητας απαιτούνται γρήγορα και αποτελεσματικά μειώνουν την εσωτερική θερμότητα της ενότητας για να καλύψουν τις απαιτήσεις του δείκτη αξιοπιστίας ενότητας.

1. Η λειτουργία και ο τύπος υποστρώματος διασκεδασμού θερμότητας της ενότητας IGBT

 

Το υπόστρωμα διασκεδασμού θερμότητας είναι η δομή λειτουργίας διασκεδασμού θερμότητας πυρήνων και το κανάλι της ενότητας δύναμης IGBT, και είναι επίσης ένα σημαντικό συστατικό με σχετικά έναν μεγάλης αξίας στην ενότητα. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα όπως το ταίριασμα του συντελεστή θερμικής επέκτασης, της ικανοποιητικών σκληρότητας και της διάρκειας.

 

1. Υπόστρωμα βελόνων χαλκού heatsink

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Αυτοκίνητος βαθμός τεχνολογία υποστρωμάτων διασκεδασμού θερμότητας ενότητας δύναμης IGBT  0

 

 

 

Το υπόστρωμα διασκεδασμού θερμότητας καρφίτσα-τύπων χαλκού έχει μια δομή καρφίτσα-πτερυγίων, η οποία αυξάνει πολύ τη επιφάνεια διασκεδασμού θερμότητας, που επιτρέπει στην ενότητα δύναμης για να διαμορφώσει μια άμεση δροσίζοντας δομή καρφίτσα-πτερυγίων, βελτιώνοντας αποτελεσματικά την απόδοση διασκεδασμού θερμότητας της ενότητας, και προωθώντας τη μικρογράφηση της ενότητας ημιαγωγών δύναμης. Δεδομένου ότι οι ενότητες ημιαγωγών δύναμης για τους ελεγκτές μηχανών των νέων ενεργειακών οχημάτων έχουν τις υψηλές απαιτήσεις για την αποδοτικότητα και τη μικρογράφηση διασκεδασμού θερμότητας, έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως στον τομέα των νέων ενεργειακών οχημάτων.

Η ροή διαδικασίας του υποστρώματος διασκεδασμού θερμότητας βελόνων χαλκού παρουσιάζεται στον αριθμό ανωτέρω. Τα κύρια βήματα της παραγωγής περιλαμβάνουν: σχέδιο φορμών, ανάπτυξη και κατασκευαστικό, κρύο σφυρηλατημένο κομμάτι ακρίβειας, που διαμορφώνουν punching, CNC που επεξεργάζονται στη μηχανή, τόξο καθαρισμού, ανόπτησης, αμμόστρωσης, κάμψης, κώδικας ανιχνευσιμότητας ηλεκτρολυτικής επιμετάλλωσης, συγκόλλησης αντίστασης/χάραξης, δοκιμή επιθεώρησης, κ.λπ.

2. Επίπεδη βάση χαλκού heatsink

 

Το υπόστρωμα διασκεδασμού θερμότητας επίπεδων κατώτατων σημείων χαλκού είναι μια κοινή δομή διασκεδασμού θερμότητας για τις ενότητες ημιαγωγών δύναμης στον παραδοσιακό τομέα. Η κύρια λειτουργία της είναι να μεταφέρει τη θερμότητα της ενότητας στον εξωτερικό και να παράσχει τη μηχανική υποστήριξη για την ενότητα. Αυτό το προϊόν χρησιμοποιείται παραδοσιακά στο βιομηχανικό έλεγχο και άλλους τομείς, και αυτήν την περίοδο επίσης χρησιμοποιείται στους αναδυόμενους τομείς όπως η νέες ενεργειακή ηλεκτρική παραγωγή και η ενεργειακή αποθήκευση.

Η ροή διαδικασίας του επίπεδος-κατώτατου υποστρώματος διασκεδασμού θερμότητας χαλκού παρουσιάζεται στον αριθμό ανωτέρω. Τα κύρια βήματα παραγωγής περιλαμβάνουν: κουρά, punching και απαλοιφή, CNC κατεργασία, punching/εξομάλυνση του προϊσταμένου, της αμμόστρωσης, της ηλεκτρολυτικής επιμετάλλωσης, του κάμπτοντας τόξου, της μάσκας ύλης συγκολλήσεως, της δοκιμής κ.λπ. επιθεώρησης.

2. Μέθοδος διασκεδασμού θερμότητας αυτοκίνητου βαθμού ενότητα δύναμης IGBT

 

Αυτή τη στιγμή, οι ενότητες δύναμης αυτοκίνητος-βαθμού IGBT χρησιμοποιούν γενικά την υγρή ψύξη για το διασκεδασμό θερμότητας, και η υγρή ψύξη διαιρείται σε έμμεση υγρή ψύξη και άμεση υγρή ψύξη.

 

1. Έμμεση υγρή ψύξη

 

 

Η έμμεση υγρή ψύξη χρησιμοποιεί ένα με επίπεδο πυθμένα θερμότητα-διαλύοντας υπόστρωμα. Ένα στρώμα του θερμοαγώγιμου λίπους σιλικόνης εφαρμόζεται κάτω από το υπόστρωμα, το οποίο είναι πολύ συνδεμένο με το liquid-cooled πιάτο. Το δροσίζοντας υγρό περνούν μέσω του liquid-cooled πιάτου. Η θερμότητα-διαλύοντας πορεία είναι υπόστρωμα-επίπεδος-φταμένο τσιπ-DBC θερμότητα-διαλύοντας υπόστρωμα-θερμικό λίπος-υγρό κρύο πιάτο-ψυκτικό μέσο πυριτίου. Δηλαδή, το τσιπ είναι η πηγή θερμότητας, και η θερμότητα διευθύνεται κυρίως στο υγρό δροσίζοντας πιάτο μέσω του υποστρώματος DBC, του υποστρώματος διασκεδασμού θερμότητας επίπεδων κατώτατων σημείων, και του θερμικού αγώγιμου λίπους σιλικόνης, και το υγρό δροσίζοντας πιάτο απαλλάσσει έπειτα τη θερμότητα μέσω της υγρών ψύξης και της μεταφοράς.

Στην έμμεση υγρή ψύξη, η ενότητα δύναμης IGBT άμεσα δεν έρχεται σε επαφή με το δροσίζοντας υγρό, και η αποδοτικότητα διασκεδασμού θερμότητας δεν είναι υψηλή, το οποίο περιορίζει την πυκνότητα ισχύος της ενότητας δύναμης.

 

2. Άμεση υγρή ψύξη

 

 

Η άμεση υγρή ψύξη χρησιμοποιεί ένα υπόστρωμα διασκεδασμού θερμότητας καρφίτσα-τύπων. Το υπόστρωμα διασκεδασμού θερμότητας που βρίσκεται στο κατώτατο σημείο της ενότητας δύναμης προσθέτει μια δομή διασκεδασμού θερμότητας καρφίτσα-πτερυγίων, η οποία μπορεί να προστεθεί άμεσα με ένα σφραγίζοντας δαχτυλίδι για να διαλύσει τη θερμότητα μέσω του ψυκτικού μέσου. Η πορεία διασκεδασμού θερμότητας είναι υπόστρωμα διασκεδασμού θερμότητας υπόστρωμα-καρφιτσών τσιπ-DBC - ψυκτικό μέσο, καμία ανάγκη να χρησιμοποιηθεί το θερμικό λίπος. Αυτή η μέθοδος κάνει την επαφή ενότητας δύναμης IGBT άμεσα με το ψυκτικό μέσο, η γενική θερμική αντίσταση της ενότητας μπορεί να μειωθεί από για 30%, και η δομή καρφίτσα-πτερυγίων αυξάνει πολύ τη επιφάνεια διασκεδασμού θερμότητας, έτσι η αποδοτικότητα διασκεδασμού θερμότητας βελτιώνεται πολύ, και η πυκνότητα ισχύος της ενότητας δύναμης IGBT μπορεί επίσης να είναι σχεδιασμένη υψηλότερη.